Kies hier uw taal: NLENDE

Kwaliteit van het Wagyu vlees

Het vlees van de Wagyu heeft een aantal goede eigenschappen voor de degene die het vlees eten. Het vlees verlaagt het cholesterolgehalte en voorkomt dat aders dichtslibben. Het verlaagt de kans op kanker en is daarnaast ontzettend mals en heeft een speciale smaak. Dit zijn de redenen dat veel toprestaurants en topkoks het vlees verwerken tot een gerecht en serveren.

Het geheim van het Wagyu-vlees ligt in de hoge mate van marmering. Marmering is een ander woord voor die kleine vetadertjes die door het spiervlees lopen. Hoe meer van die adertjes hoe beter het vlees. Meer vet is beter, de kwaliteit hoger, volgens de ‘Wagyu Marbling Scale’. Goeie vetten, dat dan wel. Daar word je niet dik van en ook niet ziek. De hoogste kwaliteitsscore op de Wagyu Marbling Scale is 12 (alleen te krijgen in Japan) heeft bijna 90% marmering en een olieachtig laagje. Dat kun je met theelepeltje eten zo mals. Onze Wagyu is rundvlees van een prachtige kwaliteit en een ervaring die je beleefd moet hebben. Bij ons kunt u marmering 7 of 9+ verkrijgen via de webshop. Op dit moment staat 9+ er nog niet op, deze is te verkrijgen via een meerprijs, neem dan gerust contact met ons op.

Marmering

Natuurlijk hangt de kwaliteit van dit Keizerlijk vlees af van de verzorging van onze runderen. Bij ons op de Wagyu Farm wordt er bewust en duurzaam met onze koeien om gegaan. We kijken naar het voer, het kuddegedrag en het naar buiten kunnen gaan. Hierbij houden we rekening met de Japanse tradities zoals massage en het gebruik van bier.

Om aan de vraag te voldoen hebben we een partner gezocht en gevonden, Mollendo in Chili. Chili is één van de meest culinaire landen met zeer goede wijnen. Chili heeft heerlijk eigen zuiver water uit de Andes.
Mollendo voldoet aan onze eisen en verzorgen de runderen zoals wij dat graag zien.
Ze hebben een permanente monitoring over de kwaliteit van het product en beschikken over de modernste technologie. Ook zij laten de kalfjes bij de moederdieren lopen tot ze ongeveer 1 jaar oud zijn. Dan gaan de ossen naar de ossenstal en worden hier in de watten gelegd met een uitgebalanceerd rantsoen, massage en ligbedden van stro. De runderen worden gehouden binnen de kaders van dierwelzijn (AWS, Animal Welfare Statement).