Kies hier uw taal: NLENDE

Ezel

Ezel is een stuk vlees van ongeveer 1,5 kilo uit de achtervoet van de koe. Vooral in Duitsland is ezel erg gewild. In de webshop van Wagyu Farm kunt u ezel bestellen. Ezel van de Wagyu is heerlijk mals en vol van smaak.

Ezel

Heeft u wel eens ezel van een Wagyu rund geproefd? Wagyu vlees is bijzonder vlees, met een hoge mate van marmering. Deze marmering zorgt ervoor dat het vlees van bijzonder goede kwaliteit is en zeer mals is. Ezel is makkelijk te bereiden, het kan zowel gaar als een beetje rauw gegeten worden. Dankzij de heerlijke smaak die het vlees van nature heeft, is peper en zout bijna overbodig. Daarnaast is Wagyu ezel gezond. Het vlees bevat veel onverzadigde vetzuren met omega 3 en 6. Dit verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Daarnaast zorgt de hoge mate van CLA in het vlees dat mensen beter beschermt zijn tegen kanker. U leest het, ezel is niet alleen erg lekker en makkelijk klaar te maken, het is ook nog eens erg gezond om te eten!

Wist u trouwens dat ezel vroeger vaak aan pas getrouwde stellen werd gegeven? In het westen heeft het dan ook de bijnaam “een stukkie pas getrouwd” en in Twente noemen ze het ook wel “een eerste huwelijksstuk”. In Duitsland is ezel voornamelijk bekend als “Bürgemeisterstück” omdat het hier vroeger aan de burgemeester werd gegeven.

In onze webshop kunt u ezel bestellen. In een speciaal ontwikkelde verpakking met toegevoegde koeling, zorgen wij ervoor dat het vlees in perfecte conditie bij u aankomt. U kunt dus met een gerust hart ezel of ander vlees bij ons bestellen. Zo verkopen wij in onze webshop ook:

  • Staarstuk
  • Bavette
  • Entrecôte
  • Ossenhaas
  • Ribeye

Heeft u nog vragen over ons vlees? Kijk dan eens onder meestgestelde vragen of neem vrijblijvend contact met ons op.